Tuesday, August 06, 2013

~Mood Design Kad Raya~

Assalamualaikum w.r.t

Hari ni dah masuk Ramadhan ke 28. Maknanya tinggal dua hari aje lagi Ramadhan bakal meninggalkan kita semua.

Agaknya sekarang ni masing-masing dah balik ke kampung halaman. Kalau nak tahu, masa Te-Yan taip entri terbaru ni, Te-Yan berada di sekolah. Huhuhu kena bertugas di sekolah buat seketika. Dua jam je pun. Tapi takpelah, tolong menolong kan. Orang lain semua dah cuti.

Kalau tengok di Facebook, rata-rata sibuk mengepost kad raya digital mengikut kreativiti masing-masing. Sungguh berbeza suasana raya zaman dahulu dan kini. Kalau dulu sibuk kita mengira berapa jumlah kad raya yang dapat dalam bulan puasa tu. Kalau siapa paling banyak, dia lah yang paling hebat sebab ramai kenalan. Tapi sekarang ni, dengan teknologi ICT yang semakin hebat, nostalgia kad raya tu dah takde. Masing-masing hanya post sahaja kat raya melalui laman sosial. Tapi, walau bagaimanapun cara kita menyampaikan ucapan kemaafan di hari raya, janji ucapan kita itu lahir dari hati kita yang tulus ikhlas.

Te-Yan pun tak ketinggalan juga dalam mood design kad raya nie. Setakat ni dah dua kad raya digital Te-Yan hasilkan khas untuk sahabat handai.

Nak tengok hasilan rekabantuk kad raya yang Te-Yan buat..? Hehehhe jom...


Heheheh inilah kad raya yang Te-Yan design khas dari Group Frog Te-Yan. Hari terakhir sekolah kami buat havoc dengan buat photoshoot pre raya kat sekolah. Macam-macam gaya. Siap import jurugambar lagi. Tapi tak cukup korum lah sebab last minute punye plan. Tapi itulah hasilnya. Kelasssss kan.


Yang ini pula hari terakhir bermesyuarat bersama team Frog negeri. Waaahhh hebat tak. Ini pun tak plan juga. Mereka inilah antara team Frog Selangor yang bersama-sama berjuang untuk memastikan VLE di sekolah dapat dibudayakan dengan sepenuhnya. Penat jerih telah kami semua lalui untuk memastikan VLE ini dapat dilaksanakan dengan sebaiknya di sekolah. 

Nanti ada satu lagi kad raya bakal menyusul. Itu khas daripada Te-Yan dan family. So tunggu je lah yer.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...