Friday, October 07, 2011

Dapat TOP 5 ~ Jumpa ARTIS ~ Salah Tempat ~ Kira OK apa....?

Assalamualaikum w.r.t
Cakkkkkkkkkkkk!!!!!!!!! Uihhh suka gambar ni sebab ada orang kata Te-Yan
COMEL...hahahahhaha..mekacih eaaaaaa....
Muahahahaha....hari ni Te-Yan nak buat entri pasal semalam sebab semalam ada citer lawak ehhhhh...Tak habes-habes ngan nasib malang ehhh. Tapi naseb malang kali ni akhirnya bawa tuah jugak. Kan ke entri hari tu Te-Yan ada cerita pasal bengkel buat animasi tu kan..? Haaaa semalam tu Te-Yan ngan students tu pi untuk prize giving nya.

Huh before tu, Te-Yan and dua orang cikgu lagi termasuk lah budak-budak nie x-cited benar lah kan bila syarikat penganjur nak buat prize giving kat "Cyberview". Yang Te-Yan ingat bila dye sebut "Cyberview" dok membayangkan "CYBERVIEW RESORT AND SPA" yang lawa dan beshhh tu. So kami ni menunggu lah panggilan or emel dari penganjur tu pasal prize giving tu. Jeng..jeng..jeng dapatlah panggilan tu hari Selasa baru-baru ni. Weeeeee kami dah punya lah seronok ingat buat kat resort tu. Yg bestnya penganjur tu tepon tak direct ngan kami yang cikgu-cikgu nye ni, tapi dye call PK kami. PK pun suruh lah bawak budak-budak.Yang kami pun satu, tak menanya pun kat PK buat kat mana sebab dalam hati dah tau buat kat resort.
Nampak tu..DIGITAL STORYTELLING......
So tibalah hari yang dinantikan. Dah masuk area Cyberjaya, kami melilau lah mencari "Cyberview" yang dimaksudkan itu. Te-Yan dah sah-sahlah tak tahu menahu tempat tu. Follow keta satu lagi je. Budak-budak pun dah x-cited benar. Wahahahah...then jumpalah "Cyberview Garden"...terus je park keta tanpa tanya apa-apa kat pak guard tu...laaaa WRONG PLACE loooooo...tapi memang rasa salah tempat sebab gambar tempat yang Te-Yan tengok tu bukan macam tu .Rupanya ada lagi "cyberview"..Ceh...kali nie kami ke Cyberview Resort and Spa tu..muahaaahahah inilah tempat yang dicari-cari. Park keta terus ke kaunter...HAMPEH KOOOOOO....WRONG PLACE LAGI.....meh sini Te-Yan ulang semula...WRONG PLACE LAGI.....lo kat mana sebenarnya. Te-Yan tepon semula PK tanya kat mana. So ayat PK lagi beshh.."KAT TEMPAT KORANG BUAT PERTANDINGAN TU".....hahahahahahahahah amik kooooo....rupanya kat "MYCORE" tu rupanya. Muka budak2 termasuk cikgunya dah frust dowhhhhhh....Hengat boleh lah eksyen pi tempat gempak...Ceh....Kami pun ke MyCore...hahahaha kompom kat situ sebab bila masuk je dah nampak budak-budak sekolah....kui..kui..kui....

Walaupun WRONG PLACE, tapi kami TOP 5 gak...Korang ada..?
takde kan..kan...kan...
Tapi takpe, sebab sekolah kami dapat juga tempat dalam pertandingan tu walaupun NOMBOR 5 je.  Ulang sekali lagi ..NOMBOR 5.. Kira ok apa. Dari 10 buah sekolah kami dapat no 5. Dapat trofi, sijil dan yang best nya dapat DUIT TUNAI...haaaa korang ada?..tak de kan....so tak yah nak jeles. Yang best kami dapat TEWAS kan sebuah sekolah yang kalau dorang masuk pertandingan apa je asyik depa je menang..takde can orang len nak menang. So now we all dah kalahkan dorang..walaupun tempat ke 5 je. Dari dorang yang tak dapat tempat apa-apa...weeeeee..
Muka toya sebab dapat no 5..oklah dari hangpa semua x
dapat apa-apa langsung..hebat lah niee

Kalau menang 1st Prize untuk Cerpen Digital ni dapat RM2000 loooo. Tapi takde rezeki kami tahun nie. Takpe tahun depan cuba lagi....

Majlis nie rangkum sekali dengan pertandingan fotografi. Best gile sapa menang fotografi tu. 1st prize dapat RM3500 loooooo..sapa nak bagi..dapat beli laptop dua bijik kooooo..

Korang ada..? takdenya kan..so tak yah nak jeles kami semua dok bergumbira
dengan Leya nie...
Dan yang paling BESSHHHHHH....kami dapat jumpa LEYA HOT FM....dia jadi Pengacara Majlis dalam majlis tu...Mula-mula tak cam dia tapi bila dengar suara, loooooo minah comey tu rupanya...sporting ooooo dye..mekacih le Leya sebab sudi melayan kerenah we all yang banyak songeh nie kan...hehehehe berbaloi lah kan....Walaupun WRONG PLACE, tapi dapat TOP 5, dapat jumpa ARTIS...korang ada....takde kan....so dok diam-diam je okey...?
Muahahahahahaha.......
Weeeeeee...... 

Moral of the story : Apa yang berlaku mesti ada hikmahnya.......

2 comments:

mar ismail said...

untungla dapat jmpe artis. :P

Hamdan said...

dengki dengki dengki...hahaha....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...