Wednesday, May 23, 2012

Satu Hari Di Hari Guru : Hantu Malas

Assalamualaikum w.r.t

Yeeehaaa. Hari ni Te-Yan nak upload video pasal hantu terakhir yang dijumpai di sekolah kami. Hantu ni memang paling banyak kat sekolah. Setiap kelas ada hantu ni. Hantu ni juga sangat suka datang ke sekolah. Kalau tak suruh datang pun hantu ni akan datang jugak. Tapi kalau hantu ni datang sekolah, dia tak buat apa-apa pun selain Malas dan Tidur. Ini lah agenda utamanya. Agaknya kalau kat rumah, parents perambat suruh datang sekolah. Nak melepaskan rasa ngantuk, hanya di sekolah lah. Dah lah malas, suka tido pulak tu. Dalam beg tu boleh check apa yang ada. Takde apa-apa pun. Kalau ada pun hanya sebatang pen atau sebuah buku. Itu pun kira baiklah mereka nie nak bawak buku. 

video

Pengajaran:

Buang sikap malas yang ada pada diri anda. Kita akan rugi sekiranya sentiasa bersikap malas. 

1 comment:

Meow Aizawa said...

haha..
kalo la tahun lepas cikgu2 buat mcm ni kan best.. hahaha
ta sempat nk tengok..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...