Friday, June 03, 2011

Kisah P.H.Y.S.I.O.T.E.R.A.P.H.Y.....

Salam semua...

Ha kali nie Te-Yan nak story de mory pasal kisah Te-Yan kene buat P.H.Y.S.I.O.T.E.R.A.P.H.Y kat Hospital Putrajaya pagi tadi...huhu dah terase cam W.A.R.G.A E.M.A.S pula masa ambil no di kaunter pendaftaran. Mana tak nye kat tiket tu telah tercatat KAUNTER A: WARGA EMAS....heh ye lah kan selalunye yg suke buat fisio2 nie kan ke warge emas.

Tapi Te-Yan terpaksa buat fisio ni disebabkan insiden kaki kiri Te-Yan yang tetibe K.R.E.M ms gi kursus bulan 4 yg lalu. So doktor dah sarankn Te-Yan kene buat fisio gak..huhuhu so inilah harinye....

Waaaa 1st time buat fisio ni best gak tau.. kene interview lg...then br le pakar fisio tu buat mende2 berkaitan ngan fisio nie...heh merase gak kene letak benda panas cam ala-ala bertungku tu kat bahagian belakang..sungguh nyaman sekali..rasa mau tido ajew.....Then kene buat cam renjatan elektrik tu..entah apa ke namanye..susah benar nak menyebut...tapi best woooooo....tak sakit mana pun..fungsi utk melancarkan peredaran darah..lepas habes wat mende2 tu sume, barule kene wat mcm2 jenis senaman.....hahahahha siap kene tegur lagi ngan pakar fisio tu cara nak bangun cemana..selama nie Te-Yan bangun je la ikut sesuka hati..tapi rupenye ade step ehhhh.....jenuh la nak ngikut.....mau kat rumah main belasah aje bgn sesuke hati..lagipun bukan pakar fisio tu nampak pun apa Te-Yan buat kat umah....(hehehh tak dengor kate sungguh Te-Yan ni kan).....

Tapi memang le Te-Yan kene wat semua yg disarankan memandangkan kaki kiri tu masih sakit lagi sebenarnye..Takpe Te-Yan akan cube buat yg mampu..heheheh itu senaman.mcm esok tak kan buat je lagi...Hujung bulan nie kene datang lagi..deme nak tengok progress...wahahahahha.....

Walau apa pun, Te-Yan masih tak boleh terima bile no tiket tu tulis WARGA EMAS...cehhhhh tue sangat ke Te-Yan nie ehhhh...??????

Ok le..ini baru citer pasal kisah fisio nie...nanti Te-Yan sambung citer len yg best2 lagi....

chau chin chow....weeeeeeee......

7 comments:

eic'z al muix said...

oh... Warga emas rupanya...ahhahaha
xpe, pas nie tkar warga VOUGE! hehehehe

Te-Yan said...

hhahaha mulut ko memang la takde insurans..tp yg best nye masa dah masuk buat fisio tu, pakar fisio tu tanya "CIK ke PUAN"...then bile sy kata "PUAN"...die terkejut...hahaha die ingat tak kawen lagi...hahahhaha

eic'z al muix said...

hahahaha...
sejuk ati balik ea ble owg tu panggil camtu..hehehe
^_^

Meow Aizawa said...

Mrs V jugak gelaran pling havoc..hihihihi

Te-Yan said...

Meow Aizawa..hahahah ya betui.....
eh mana post kamu yg paling lawak tu..cpat le update

Te-Yan said...

hahahahahha sejuk hati la bile org panggil gitew

eic'z al muix said...

hehehe....sihat tros kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...