Wednesday, August 10, 2011

AWAS..!!!! No Handphone Anda Dalam Bahaya !!!

Assalamualaikum w.r.t

Huih Te-Yan tak tahu le nak kata apa kan bila terbaca satu post kawan Te-Yan kat MukaBuku tu kan. Info yang Te-Yan rasa amat berguna untuk semua. So Te-Yan dah copy statement post member Te-Yan tu kat akaun MukaBuku Te-Yan tu. Baca dulu post ni...

*Post Te-Yan kat Fesbuk*

Ish mula-mula baca kat wall member Te-Yan tu macam tak caye je. Tapi bila cuba buat arahan tu, mak aaiiiiii SAHIH laaaa..Semua member yang ada dalam list frenz Te-Yan tu akan dipaparkan ngan no tepon dorang semua. Ish...kompom TAK PRIVACY no tepon korang semua tu ehhh...

Tak caya cuba korang try follow step nie ha..
  • Klik ACCOUNT
  • Klik EDIT FRIENDS
  • Klik CONTACTS (ada logo handphone kat header atas sebelah kiri)
Haaaaa korang akan nampak semua no handphone kawan-kawan korang yang terpampang kat situ. Te-Yan dah minta member yang lain tolong cek kot-kot la no phone Te-Yan pun ada sama..huihhh seb baik takde..SELAMAT..sebab rasanya Te-Yan tak pernah nak register phone kat Fesbuk tu. Sebab tu le Te-Yan tak suke pakai tepon canggih manggih ni ha. Bukan KOLOT, tapi takut jadi menda-menda yang macam ni lah.

Ha kepada semua frenz Te-Yan kat dalam Fesbuk tu, cepat-cepatlah menDELETEkan no tepon anda kat akaun anda tu. Kang tak pasal-pasal digunapakai oleh orang yang tidak bertanggungjawab.

Sekian...
Credit pada member Te-Yan, Cik Julie sebab kongsikan info nie...Tenkiu so much..SHARING IS CARING

Moral: Jangan suke letak no phone kat mana-mana social networking pun tauuuu.....


2 comments:

Meow Aizawa said...

uishhhh bhye nie..adehhhh..tp die ta kuarkan sume kn..huhu..thx 4 this info..

Te-Yan said...

aha..bile tgk tu..mak aiiiii memang ye..tapi cume pemilik akaun fesbuk tu je yg tahu..tapi kalau akaun fesbuk dye kene hack cemana? haaa tak ke naya...so berhati-hatilah...

HATI ORANG TAK BOLEH NAK JANGKA..
RAMBUT SAMA HITAM, HATI LAIN-LAIN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...