Thursday, August 18, 2011

Kemerdekaan Jangan Dilupa

Assalamualaikum w.r.t

Waaahh rajin pulak la Te-Yan update sampai dua entri untuk hari ni. Bukan apa, jenuh dok belajaq coding html kat blog...perghhh jem kepala neh. Okey, tak mau cakap banyak. La ni cuba hangpa tengok dulu poster kat bawah nie. Hasil contengan Te-Yan. Jangan dok copy tau. Penat dok conteng sampai tak tidoq.


Mesti hangpa dah tau Te-Yan nak ceta pasai apa kan. Ha mesti lah pasai 

"HARI KEMERDEKAAN KE 54"

Hmmmm dah 54 tahun negara kita ni merdeka. Pastinya sebagai rakyat Malaysia, Te-Yan amat berbangga jadi warganegara Malaysia. Walaupun negara kita ni tak besaq mana, tapi banyak kemajuan yang telah kita capai. Betui dak..? 

Haaa apa hangpa buat sempena Hari Kemerdekaan negara kita neh? Tahun ni sambutan kemerdekaan di adakan pada 16 September 2011. Sebab 16 September tu kan Hari Malaysia. Jadi dirangkumkan sekali. Kebetulan pula 31 Ogos ni kita menyambut Aildilfitri pula. Apa pula tema Hari Kemerdekaan tahun ni.....

1MALAYSIA: 
"TRANSFORMASI BERJAYA, RAKYAT SEJAHTERA"

Kat sekolah Te-Yan juga dah dirancang pelbagai aktiviti sempena sambutan bulan kemerdekaan nie..Pelancaran pun dah dibuat pada Isnin yang lalu. Antara aktiviti yang bakal berlangsung :

  • Bacaan Yassin Khas dan Tahlil arwah pejuang kemerdekaan negara
  • Keceriaan kelas dan sudut informasi bertemakan kemerdekaan
  • Kuiz merdeka/patriotik
  • Melukis poster pemimpin atau tokoh kemerdekaan
  • Rekacipta bendera Malaysia dari bahan terbuang
  • Buku skrap pemimpin negara/ tokoh kemerdekaan
  • Warisan budaya masyarakat Malaysia [Menganyam ketupat
Waaaaaahhhh semua aktiviti yang menarik. Tapi yang Te-Yan dok rasa ramai students akan tengok tyme dok anyam ketupat tu. Heheheh Te-Yan pun rasa cam nak masuk ja anyam ketupat tu. Dah lama tak asah skill anyam ketupat. 

Satu ja pesanan Te-Yan pada semua:

Berbanggalah kita sebagai rakyat Malaysia
Bersyukurlah kita berada di bumi Malaysia
Berbahagialah kita dengan kejayaan Malaysia
Kerana kita semua anak Malaysia

Dengar lagu ni dan hayati bersama:


Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andaiku dibuang dan tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Di bumi ini ku melangkah
Ke utara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampikan pesanan
Akulah penyambung warisan

Syahdu dengar lagu nie....

"AKU BANGGA MENJADI WARGANEGARA MALAYSIA"

2 comments:

Irham Aqashah said...

wah!!!!!!!!!!!cantiknya banner kemerdekaan..memg expert lah mama te yan ni...kih3

Te-Yan said...

Huhuhuhu hasil bersengkang mata tau buat banner tu...Dah lama tak pegang PS tu..so pulun habes la....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...