Thursday, August 11, 2011

Te-Yan Takdak Mood...

Assalamualaikum w.r.t

Malam nie Te-Yan takdak mood. Cuma dok buat blogwalking. Lawat blog sana. Lawat blog sini. Jenguk tutorial sana.Jenguk tutorial sini. Tapi  tak buat pon. Huhuhu hari nie memang takdak mood. Nak install Mr Photoshop pon takdak mood. Maunye tak. Hari nie Te-Yan mengamuk sakan dalam kelas. Haaaaa bergegar makmal komputer tu hari ni. Hamek korang. Nie baru pot-pet kat satu kelas. Esok ada satu kelas lagi. Esok lagi laaaa, mau runtuh kot makmal tu. 


Ishhh teremosi plak la Te-Yan malam nie kan. Bukan apa sakit jiwa bila habeh tanda paper exam students Te-Yan tu. Yang Form 4 ka or Form 5 ka, sama ja. Rasa mau ja pi koyak-koyak kertas exam depa tu, pastu sumbat dalam mulut masing-masing. Seb baik la fikiran masih waras lagi. Nak kata Te-Yan tak pandai ajaq, rasanya Te-Yan lah cikgu paling bersemangat dalam kelas.Nak kata tak paham, semua angguk paham. Ha bila mai soalan, nganga semua tak tau nak jawab. Alasan STEREOTAIP yang selalu student beri " Nape soalan susah sangat tece"..Heh, bosan sungguh dengar ayat yang sama tu. Memang la format soalan SPM. Kan dah bagitau awai-awai memang ikut format soalan SPM. Dah bgtau dah cara nak jawab cemana. Tu lah amik mudah sangat. Yang form 4 tu dok enjoy lah kan sebab tahun depan baru nak SPM. Ya lah hangpa oiiii...Dari form 4 la nak tau progress hangpa tu cemana kan. Te-Yan kalau dah ngamuk semua bahasa setiap negeri keluar. 


Esok kelas form 5 tu siap sedia lah kan. Tak hengat lagi tu tinggai bape bulan ja nak SPM. Naik ja lepas cuti raya terus TRIAL. Tapi progress sama ja. Yang suka monteng pun muka sama ja. Dah tau tak mai sekolah, tanya lah member-member apa benda dok belajaq hari tu. Ni tak, buat muka SEPOSEN masuk kelas. Sabaq Te-Yan ni ada hadnya kan. Tapi kalau dah melampau, hangen lah kan. 

Sebelum balik tadi, Te-Yan dah siapkan semua ICU GRAPH depa. Ha tengok lah esok sapa yang kategori MASIH BERNAFAS atau NAZAK. Tengok lah graph hangpa tu kan. Tu kalau masih tak sedaq juga tak tau lah. 

Wahai anak murid "kesayangan" Te-Yan, cubalah bina sikap POSITIF dalam diri. Cuba renung masa depan kalau hangpa takdak akademik. 

Sekian.

Mood: SANGAT KECEWA

2 comments:

Hafizzi Aziz said...

mrh bebenor tece nie..
lex lu tece..peace..hihi..

Te-Yan said...

hihihi..
mau tak hangen..
rasanya akak dah paling bersemangat ajaq depa tau..tp bila result lagu tu..haish sapa x hangen. Nak SPM dah tu..tak sedaq2 diri lagi tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...